Følg Følle - en videodagbog

Dette er en dagbog i tale, tekst og billeder om Følles udvikling fra bevægehandicappet føl hen mod, forhåbentlig en dag, at blive en fornuftig uddannet ridehest. 

Følles filmklip, optaget med håndholdt kamera og en toårig hingst i hovedrollen, lader meget tilbage at ønske i kvalitet. Dette skyldes bl.a. at der maksimalt er halvandet forsøg til hver optagelse, før filmens tema bliver radikalt ændret af hovedrolleindehaveren, til f.eks. påbegyndelsen af skolerne over jorden :-) Det er derfor ikke alle mine budskaber, jeg får formidlet lige tydeligt. Jeg håber dog alligevel, at mine pointer træder frem. Min oplevelse af arbejdet med hestene og livet iøvrigt, er at livs- og arbejdsglæden folder sig ud i fuldt flor - når man bliver i stand til at se det perfekte i en lang kæde af uperfektheder og derved bliver Følles film repræsentative. 

Så tag godt imod dem, jeg håber at vores arbejde i sin uperfektion kan fungere, som dokumentation for hensigtsmæssige træningsmetoder og som inspiration til og guideline for dit og din hests fælles arbejde. 

 

Heste skal tilrides når de er klar til det, mentalt og fysiologisk. Ikke fordi der står et givent årstal på deres fødselsattest. Jeg tror mange flere heste ville opnå et " højt" uddannelsesniveau og et langt og aktivt liv som ridehest, hvis vi i deres tilridningsproces ville tage os bedre tid. Her kommer en lille film om Følles "arbejde"...

Der skal ikke herske tvivl om, at Følle bliver trænet mere, end jeg ville træne en normal fungerende plag. Men det er nu engang det Følles krop har brug for, såfremt han skal have en chance for at overvinde sit bevægehandicap. Jeg vil dog godt i den sammenhæng argumentere for, den gyldne middelvej i håndteringen af plage, såvel som...

Fordi jeg har oplevet, at komme rigtigt galt afsted med min hest, hvilket du kan læse mere om under fanebladet " historien bag..." Er det vigtigt for mig at sikre mig selv og mine heste bedst muligt mod utrygge situationer. Derfor har jeg valgt, at implementere tre elementer i min daglige træning, der måske ikke giver vildt meget mening...

Når man som jeg hovedsageligt arbejder med heste, der har problemer i krop eller sind, bliver det meget tydeligt, hvordan brugen af positiv forstærkning kan være lige præcis det, der "vender bøtten" og får hesten engageret i og motiveret for den træning, der kan bidrage til et bedre liv og en sundere krop